KWI Congres 2020
×
 

KWI Congres 2016 

Op dinsdag 17 mei 2016 vond in Congrescentrum 1931 in Den Bosch de tweede editie van het congres van het Kennisplatform Werk en Inkomen plaats. Het thema van het KWI congres 2016 was:

Van wetenschap naar werk - wat willen werkgevers?

Het congres richtte zich op de vraag naar arbeid: wat hebben werkgevers nodig om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen? Hoe selecteren zij de voor hen juiste kandidaten en hoe kunt u daarop inspelen?
Wanneer werken proefplaatsingen, loonkostensubsidie en doorverwijzing naar uitzendbureaus - en wanneer niet? Wat zijn de factoren voor een goede matching en hoe sluiten we de kloof tussen vacature-eisen en arbeidsmogelijkheden van werknemers?

We kijken terug op een geslaagde dag met meer dan 350 deelnemers. Hieronder vindt u het verslag van de dag en kunt u de sfeerimpressie en enkele onderdelen van het programma terugkijken.

Presentaties uit de verschillende sessies  |  Verslag (.pdf)

 
 
 

 

Kennisplatform Werk en Inkomen

In het Kennisplatform Werk en Inkomen werken de (uitvoerings)organisaties voor de sociale zekerheid samen op het gebied van kennisontwikkeling in het domein van werk en inkomen. 

Het Kennisplatform bevordert relevante kennisontwikkeling voor de uitvoering en de beleidspraktijk in de sociale zekerheid. Het platform bevordert bovendien het gebruik van deze kennis door beleidsmakers en uitvoerders in het domein van werk en inkomen. 

 

Voor meer informatie over het KWI klik hier