×
 

mojoimagealt-5967-alt

mojoimagealt-5968-alt


Arbeidsmarkt 2025

Perspectieven voor iedereen?!

Hallo fotografiestudent en winnaars Kunstcongres!

Wil jij je verdiepen in een maatschappelijk thema? Wil je exposeren op bijzondere locaties en voor een uniek publiek? Doe dan mee aan de KWI-fotowedstrijd!

Wat is het KWI? Het Kennisplatform Werk & Inkomen (KWI) is een samenwerking tussen gemeenten, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, UWV en onderzoeksinstellingen. Allemaal proberen ze met wetenschap de hulp aan mensen in een kwetsbare situatie te verbeteren. Eén keer in de twee jaar houdt het KWI een congres waar de nieuwste wetenschappelijke kennis over een maatschappelijk relevant thema wordt gedeeld.

Waar gaat het congres over? Op 21 juni 2018 gaat het KWI congres over: Arbeidsmarkt 2025 - Perspectieven voor iedereen?! In het bijzonder gaat het over mensen die in een kwetsbare situatie zitten en moeilijk werk kunnen vinden (en daardoor vaak nog meer problemen ontwikkelen, zoals schulden en gezondheidsklachten). Denk bijvoorbeeld aan mensen in onzekere en slecht betaalde banen, robots die werk overnemen en aan hoger opgeleiden die banen innemen van mensen met een lagere opleiding. En natuurlijk gaat het over de vraag wat gemeenten, UWV en de overheid daar aan kunnen doen.

Wat voor fotowedstrijd is het? Het KWI wil dat de congresbezoekers ook op een andere manier nadenken over dit thema. Niet alleen met wetenschap, maar ook door kunst (fotografie). Daarom nodigt het KWI fotografiestudenten en fotografen met een arbeidsbeperking (winnaars van de Kunstcongressen) uit om dit thema te fotograferen. Je mag maximaal één foto over dit thema inzenden. De KWI-commissie bepaalt samen met een vakjury welke 20 inzendingen mogen exposeren tijdens het KWI-congres op 21 juni in De Doelen in Rotterdam. Tijdens het congres mag het publiek drie favoriete foto’s kiezen. De drie winnaars mogen hun foto exposeren bij onder andere het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag en het UWV-hoofdkantoor in Amsterdam.

Voor wie is het bedoeld? Deelname aan de KWI fotografiewedstrijd is uitsluitend bedoeld voor mbo- en hbo-studenten Fotografie en voor de winnaars van het UWV ‘Kunstcongres met perspectief’.

Aanmelden? Via het aanmeldformulier, welke je kunt vinden op https://kwi-congres.nl/aanmelden-fotografiewedstrijd, kan je je foto insturen.

Meer informatie? Meer informatie over het congres en het insturen van je foto vind je op de website www.kwi-congres.nl. Heb je nog vragen neem dan contact op via info@kwi-congres.nl.Winnaars (3x)
Expositieruimte

 

Inzenden
Uiterlijk 14 mei 2018

 

Aanmelden fotografiewedstrijd

 

Datum congres & bekendmaking winnaars
21 juni 2018
15.00 uur


Locatie congres
De Doelen
Schouwburgplein 50
Rotterdam